Braziliaanse voetbal opleiding

MEER DAN GEWOON VOETBAL VOOR KINDEREN

voetbal voor kinderen van 5-7 jaar

Tijdens trainingssessies voor deze jongste leeftijdsgroep gebruiken we hun natuurlijke aanleg voor een spontane, vrolijke benadering van voetbal. De trainingen richten zich op coördinatie en balans en het trainen van de basisvaardigheden en technieken. Bovendien herkennen we, al in dit stadium, individuele talenten en werken we eraan om ze te laten stralen.

voetbal voor kinderen van 7-9 jaar

In deze leeftijdsgroep leren kinderen voetbal door middel van trainingsvormen en spelletjes waardoor zij verder vertrouwd raken met basistechnieken. Controle over de bal, dribbelen, observatievaardigheden, ruimtelijke oriëntatie, schieten en het nemen van onafhankelijke beslissingen op het juiste moment, zijn enkele van de belangrijkste vaardigheden die we op dit niveau centraal stellen.

voetbal voor kinderen van 9-13 jaar

Trainingen voor kinderen in de oudste groep richten zich op het beheersen van de techniek. We streven ernaar om spelers voort te brengen die tweebenig zijn en een hoge handelingssnelheid hebben. We ontwikkelen hun ruimtelijke oriëntatie en werken aan het veranderen van het tempo en de richting van het spel. We nemen de tactische basisprincipes door en streven ernaar om het geleerde toe te passen in wedstrijdsituaties van 1 tegen 1 tot 7 tegen 7.

Braziliaanse voetbalopleiding voor kinderen

Futebol de Salão (FDS)

Brazilian Soccer Schools biedt een allround voetbalopleiding waarmee elk kind gebaat is dat al op voetbal zit of later op voetbal gaat. Onze methode biedt datgene wat regulier veldvoetbal niet kan bieden. Het is daarom een geweldige basis, of juist een fantastische toevoeging, op het leren spelen van voetbal. Een BSS speler die alle trainingsfases heeft doorlopen is een kind dat enorm geniet van het spel. Hij of zij is technisch vaardig met beide benen, heeft een gereedschapskist vol met schijnbewegingen en trucs en kan snel de juiste beslissing nemen tijdens de wedstrijd. Ze zijn mentaal voorbereid op het aanpakken van complexe, tactische problemen en met hun technische bagage kunnen zij zich redden uit elke situatie waarin zij terecht komen op het voetbalveld.

Er wordt te weinig getraind tegenwoordig in het Nederlandse voetbal. Het is tijd dat we de gemakzucht aanpakken en de techniek gaan verbeteren en dat begint bij de jeugd. Het is te bezopen voor woorden dat Nederlandse profs niet met twee benen kunnen trappen. Om dit alles maakt deze oude voetbalscout zich zorgen. Ik koester o.a. Brazilië want de techniek staat centraal en daar betekent goed voetballen letterlijk brood op de plank. Daarom is het geweldig dat de Braziliaans methode naar Nederland is gehaald. Ik zeg niet dat het vroeger beter was, maar het spel is sneller en fysieker geworden. De techniek moet daarom juist beter zijn dan vroeger. Brazilian Soccer Schools zorgt ervoor dat kinderen weer meer gaan voetballen, individueel trainen en beter worden aan de bal. Zoals dat vroeger op straat gebeurde. En dat met een vleugje sambavoetbal uit mijn geliefde Brazilië…

Piet de Visser "superscout"

Hoofdscout van voetbalclub Chelsea en ambassadeur voor SOCATOTS & Brazilian Soccer Schools Nederland. Ontdekker van Braziliaanse voetbalsterren zoals Romario, Ronaldo, David Luiz en Neymar...

Futebol de Salão intrigeert me enorm echt omdat het een andere manier is om kinderen het spel te leren spelen. Ze doen het al jaren in Brazilië en ze zijn een van de beste teams ter wereld, en leveren jaar in jaar uit de beste spelers ter wereld. Het kan niet anders dat deze opleidingsmethodiek hier een grote rol in speelt.

Michael Owen

voormalig profvoetballer voor o.a. Liverpool, Real Madrid & het Engelse Nationale elftal

Ik ben er enorm trots op dat jullie het gedachtengoed van Futebol de Salão mondiaal voortzetten. Zoveel spelers met wie ik heb gespeeld zouden het geweldig vinden wat jullie hebben gedaan. We spelen het nog steeds graag, maar in Brazilië kunnen we niet eens een bal kopen, FIFA heeft het spel verpest met een stuiterende en een hoge bal. Fantastisch dat jullie deze methode omarmen waar ik zoveel aan te denken heb.

Socrates

Voormalig aanvoerder van het Braziliaanse Nationale elftal

Ik geloof er in dat voetbal een spel is dat “gespeeld” moet worden. Kinderen “voetbal laten spelen” betekent voor mij kinderen vrij te laten om te handelen, te beslissen en op ontdekking uit te gaan. De Brazilian Soccer Schools methode helpt hierbij. Kinderen met de juiste technische bagage hebben een enorme voorsprong. Tijdens Brazilian Soccer Schools sessies leren zij niet een trucje om het trucje maar om het geleerde functioneel in te kunnen zetten tijdens het spelen van mooi voetbalspel. Met de oefenstof die tijdens Brazilian Soccer Schools lessen aan bod komt kunnen kinderen zich redden op het veld en hierdoor de focus leggen op alle belangrijke onderdelen van het spel. Brazilian Soccer School creëert op deze wijze spelers die niet alleen technisch goed onderlegd zijn maar ook tactisch sterk zijn en de juiste beslissingen nemen op het veld.

Mark Wotte

Voormalig Technisch Directeur van Feyenoord en een voetbalprofessional met een brede wereldwijde ervaring.

Brazilian Soccer Schools was een geweldige start van mijn coachingcarrière en liet me veel dingen inzien van het voetbalspel. Samen met Socatots is het een geweldig concept en een route die jonge coaches in het kunnen nemen die willen groeien in hun rol als voetbaltrainer en in het werken met kinderen. Vanuit een persoonlijk oogpunt stelde het werken binnen een franchise-organisatie me ook in staat om veel andere belangrijke dingen te ervaren. Zaken zoals het opbouwen van mijn uren, het werken met kinderen als een mentor en het runnen van de zakelijke kant van de organisatie zoals marketing en omgang met klanten. Het heeft me mede gevormd tot de sportprofessional die ik nu ben.

Kristian Wilson

Performance Coach, New York City FC (professionele voetbalclub uit de Verenigde Saten)